Låt det rätta komma in

Bild: Pixabay

Nya året har visat upp sina första dagar. Våra eventuella nyårslöften är färska och fortfarande lovande. Om dagarna inför nyår är tiden för sammanfattande, utvärderande och avslutande så är de första dagarna på året en tid då vi förväntar oss möjligheter för förändring.

Nyårslöften och förändringsledning - såhär kopplar vi ihop det!

Alla som arbetat med att få till stånd en förändring vet hur svårt det kan vara, men hur gör vi det enklare? Tre insikter om förändring är att: 

  • Vad som ser ut som lathet är ofta utmattning.

  • Vad som ser ut som motstånd är ofta brist på tydlighet.

  • Vad som ser ut som ett människorelaterat problem är ofta ett situationsrelaterat problem.

Tiden efter nyår har vi ofta haft några dagar extra ledigt och känner oss kanske lite mer utvilade, vilket ger energi att ta tag i nya saker.

Vi har reflekterat och kanske också delat erfarenheter med varandra kring hur förra året varit och därmed dragit slutsatser och tagit med oss lärdomar. Det gör det tydligare för oss vad vi vill och vad vi bör undvika framåt. 

Att vi städat och fixat inför och efter jul- och nyårsfirande gör att miljön runt oss känns ny och fräsch. Gamla vanor kan städas ut tillsammans med julgransbarren. Sammantaget gör detta det lättare för oss att ta till oss en förändring.

På kontoret har vi passat på att möblera om i mellandagarna. Vi har gjort det lättare och trevligare att ta emot kunder i fler av våra rum. Skapat fler inbjudande och funktionella mötesplatser för gemensamt arbete och mysiga hörnor för fika och småprat. Det ska vara lätt att göra rätt och när miljön bjuder in till det beteende vi önskar så följer vi gärna rätt spår.

Om du vill veta mer om förändringsledning och hur man kan skapa förutsättningar för nya beteenden och mindre motstånd så kom och hälsa på oss på kontoret - i vår miljö för inspirerande möten!

Föregående
Föregående

Sitter det i väggarna?

Nästa
Nästa

Det nya året nalkas