Rekrytering

Organisationskonsult

Brinner du för att utveckla mellanmänskligt samspel i ledarskap, grupper och organisationer? Söker du ett arbete där du har stora möjligheter att vara självständig och kreativ med ett ständigt lärande i fokus? Gillar du att utifrån ett kundfokus skapa relationer och nätverk inom ett brett spektrum av branscher? Är du vass på att se behov och att designa skräddarsydda insatser? Är du bra på att sälja? Trivs du när den ena dagen inte är den andra lik och du får vara med att forma företagets riktning framåt? Vill du vara del i ett härligt team som finns där för varandra? Då är detta ett arbete för dig!

Vi hjälper chefer och medarbetare att gå mot gemensamma mål genom att utveckla samarbete och kommunikation. Det kräver klokskap och goda processer, där vi på Ericson och Hjelte bidrar med expertkompetens. Det har vi gjort sedan starten 2006. Våra insatser kan tex handla om att svetsa samman en grupp till ett effektivt team, att coacha en chef, att vara processtöd i en förändring eller i konfliktsituationer. Det kan också vara att skapa ett ledarutvecklingsprogram för organisationens alla chefer eller att förbättra samspel och kommunikation i ledningsgruppen. Helt enkelt; vi hjälper organisationer och människor att göra förflyttningar och gå från insikter till handling och verklig förändring. Det resulterar i organisationer med arbetsglädje där hänsyn är tagen till både individens och organisationens bästa. Det blir både effektivt och hållbart.

Ericson och Hjeltes bas finns i Luleå och Norrbotten. Vi arbetar med lokala, regionala, nationella och ibland också internationella insatser. Våra kunder kommer från både privata näringslivet och offentlig sektor. Vi har ramavtal med större organisationer.

För att möta en ökad efterfrågan på våra tjänster behöver vi förstärka vårt team med fler organisationskonsulter.

Vi söker dig som har:

 • Beteendevetenskaplig utbildning på universitetsnivå, eller liknande utbildning som vi bedömer som jämförbar.
 • Kunskaper om arbetslivets psykologi, organisationsteori och organisationspsykologi.
 • Dokumenterad erfarenhet av konsultativt arbete (internt eller externt)

Meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av något eller några av dessa områden:

 • Att leda grupprocesser som får människor att mötas och samspela
 • Att föreläsa, utbilda och arbeta med upplevelsebaserat lärande
 • Kunskaper om neuroledarskap, positiv psykologi och uppskattande förhållningssätt, distansledarskap, motivation och andra närliggande områden. Värdefullt är också kunskaper om samhällets olika sektorer, styrsystem och arbetsrätt.
 • ICF/ICC coachcertifiering eller handledarutbildning/processledarutbildning 
 • Certifiering i olika verktyg
 • Egen chefs- och ledarskapserfarenhet
 • Försäljning som bygger på långsiktiga relationer utifrån kundens verkliga behov
 • Dina kompetenser kan du ha förvärvat genom tex arbete, studier, personliga erfarenheter eller ideella uppdrag.

För att trivas hos oss behöver du vara en person som:

 • Ser lösningar, är initiativrik och van att ta ansvar för dina egna resultat
 • Har förmåga att kommunicera konstruktivt och tydligt
 • Är trygg i dig själv och står stadig när det blåser
 • Trivs med det lilla företagets förutsättningar i kombination med stora uppdrag

Du behöver dela Ericson och Hjeltes värdegrund som sammanfattas i följande nyckelord: Humanism, Helhet, Vetenskaplig grund, Ärlighet och Mod med ett starkt fokus på goda resultat för våra kunder och partners. Våra värderingar är styrande både externt och internt. Läs mer om oss på www.ericsonhjelte.se

Arbetsspråket är i huvudsak svenska men vi ser med fördel att du också kan arbeta på engelska. Du ska ha körkort och arbetet innebär resor. Vi strävar efter ökad mångfald och värdesätter olika bakgrunder, erfarenheter, personligheter, kunskaper och färdigheter. Tjänsten är på 100% men omfattning kan diskuteras. Placeringsort är Luleå.

Sista ansökningsdag är 30 sept. Vi planerar att ha intervjuer 17 och 23 oktober. För ytterligare upplysningar kontakta VD Cecilia Hjelte på 070-690 63 44. Din ansökan mailar du till: info@ericsonhjelte.se

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn