Saker jag har lärt mig efter tusen timmars chefscoaching

Jag coachar chefer. Det har blivit några samtal genom åren. Och vid varje coachingtillfälle lär jag mig ännu mer om ledarskap. Bland annat det här.

Delegera

Träna dig på att använda dina medarbetares kompetens. Delegera uppgifter till dem. Tanken är inte att du som chef ska praktiskt genomföra allt själv. Framför allt orkar du inte i längden. Om du inte delegerar får du bära bördan själv och utvecklingen i företaget går långsammare. Det är du som blir stoppklossen.

Släpp kontrollen

Det blir inte exakt som du tänkt eller vill. Världen går inte under för det. Ibland blir det fel. Hitta strategier för hur du gör då. Misstag kan förändras till lärande, medan misslyckanden sätter sig fast och hämmar nya försök. Det handlar till stor del om vilken inställning du har.

The bucket stops with me
Du har det yttersta ansvaret för verksamheten och medarbetarna. Det betyder att det är du som får hantera oredan när det skiter sig. Åt det finns inte så mycket att göra än att acceptera och ha ett bra stöd runt om dig; kollegor, ledningsgrupp eller en mentor som är din kräkpåse och ditt vitaminpiller. Har du turen att ha en arbetsgrupp som fungerar väl kan du få stöd även där. Ingen bär det som är ditt ansvar, men kanhända går någon bredvid om du tillåter det. 

Livsbalans
Lev ett liv även utanför jobbet. Låt det vara viktigt i ditt liv. Det är din landningsplats. Hur den ser ut och hur mycket tid du vill spendera där är högst individuellt. Kom ihåg att när hälsan sätter stopp eller när relationerna brakar betalar du ett mycket högt pris. Ställ dig regelbundet frågan om du har en balans i vad jobbet ger och vad det tar. Fundera på hur ditt liv ser ut om tio år om du fortsätter som idag. Gillar du inte svaret? Förändra.

Prioritera
Freda utrymme för att tänka strategiskt. Låt inte vardagsfrågorna äta upp dig. Skapa en struktur för hur och när de långsiktiga tankarna ska få tid. Välj en plats där du får vara ifred från brandkårsutryckningarna och småfrågorna. Regelbunden, ostörd tid ger snabbt resultat.  

Saker jag lärt mig efter hundra veckor som chef
Att coacha chefer är ett yrke. Att vara chef är ett annat.

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn