Lyssnandets gåva

Krönika Norrbottens Affärer 130404

Jag tror att du känner igen dem. Människorna som snackar konstant och inte ger dig en syl i vädret. Vännen som tar all plats i samtalet eller chefen som knappar på datorn samtidigt som han ska lyssna på dig. Eller de som med sin tysthet får även dig att bli tyst. Hur mycket du än lyssnar på andra blir det aldrig din tur att prata.

Det är tråkigt att ge av sitt lyssnande när vi inte själva också blir lyssnade till. Trots det påstår jag att lyssnandet är det kraftfullaste verktyg vi har i våra relationer till andra.

Jag har suttit i samtal där lösningar dyker upp från ingenstans och hinder övervinns. Det är nästan som att det händer av sig själv. Lite mirakulöst. Den som pratar hittar motivation och vilja att agera. Hon ser saken ur ett annat perspektiv och ser nya samband. Det magiska som förlöser tankar och känslor är lyssnandet. När vi har någon som lyssnar på oss hör vi oss själva.

Var här- och närvarande

Att lyssna är något helt annat än att höra. Det innebär att ta in hela budskapet och att visa att du finns där med ord och kroppsspråk. Lyssnaren sammanfattar, stämmer av och frågar något ibland. En av de viktigaste kvalitéerna hos en god lyssnare är att vara här- och närvarande. För det gäller att inte dra iväg till Mallorca i tankarna. Eller falla i den vanligaste lyssnarfällan av dem alla – ge råd. Vi vill gärna ge råd, men råden gör oftast att vi slutar lyssna. Den som får rådet vill oftast inte ha det utan blir istället störd i sin tankeprocess.

Vi kan inom loppet av några sekunder känna av när någon slutar att lyssna. Sakta men säkert falnar även berättarglädjen. Vissa tystnar och ursäktar sig själva, andra pratar högre och försöker hålla fast din blick. Ytterligheten är att bli ignorerad. Budskapet är glasklart – du är inte värd att lyssna på.

En del är kritiska till det aktiva lyssnandet. Argumenten handlar oftast om att inte ha tid att lyssna och hur skulle det bli om vi alltid satt som tända ljus och gav uppmärksamhet till den andre? Självklart kan vi inte lyssna aktivt jämt. Men lyssnar vi aktivt de gånger vi verkligen borde göra det? Vid utvecklingssamtalet, vid barnens berättelser om sin dag eller när din kollega berättar om sina idéer? Min erfarenhet är att det tar längre tid att INTE lyssna.

Träna på en åttaåring

Hemma tränar jag det aktiva lyssnandet med en åttaåring. Hon är ytterst kompetent när det gäller att ignorera mig och jag får nog erkänna att jag inte alltid är den bästa lyssnaren. Men när vi lyckas lyssna på varandra föds känslor av glädje, värme och nyfikenhet. För när vi bestämmer oss för att lyssna så väcks vårt intresse och vi vill veta mer. Tid och rum försvinner.

Att bli lyssnad till är en gåva och det sägs att samtal har en läkande kraft. Använd verktyget när det passar och ge dig själv en chans att träna. En chef som lyssnar blir oftast också lyssnad till. En förälder som lyssnar och blir lyssnad till. Åtminstone ibland.

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn