Vattenfall

Lean är en av världens mest spridda managementfilosofier, som innebär nya sätt att arbeta och tänka, för alla inom organisationen. Men precis som vid andra stora förändringar är det viktigt att de förankras och att medarbetare och ledare drar åt samma håll. Första då kan förändringsarbetet få önskad effekt.

När drift och underhåll, en av enheterna på Vattenfall Vattenkraft, med närmare 400 anställda, införde Lean valde bolaget att anlita Ericson & Hjelte. Vårt uppdrag omfattade såväl ledningsgrupp som chefer och medarbetare. Vi valde att börja med att utbilda cheferna i ett coachande arbetssätt och i gruppers utveckling och motivation. Då var cheferna rustade att vara ett stöd för sina medarbetare.

Med medarbetarna arbetade vi med grupputveckling med målet att grupperna själva skulle kunna ta beslut om vad de kan förändra, förbättra och utveckla – från sätt att samarbeta till praktiska detaljer i arbetets vardag. Vi stöttade även ledningsgruppen i att ta vara på de olika drivkrafter som finns inom enheten.

www.vattenfall.com

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn