För Organisationer

Förändringsarbete – från insikt till förändring

Förmågan till förändring är det som i allt högre grad definierar om ett företag ska vara framgångsrikt över tid. För att förändring ska ske behöver vi bete oss och tänka på nya sätt. Med utgångspunkt i forskning om motivation och delaktighet lotsar vi er igenom förändringsarbetet.

Generellt finns det tre olika typer av inställningar till förändringsarbete. Några vill vara med och påverka och bidra. Andra ställer sig neutrala och avvaktande. En sista grupp närmar sig förändringsarbetet motvilligt. I grunden handlar det om att skapa förståelse och tillgodose de olika behoven. Under arbetet ger vi direkt ledning och stöd till cheferna och medarbetarna. 

Det är er förändring. Vi finns med och stöttar på vägen. Se oss som en guide som finns där när det behövs och som backar när ni fixar det själv.

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn