För Organisationer

Facilitering och processtöd

Facilitering är en effektiv metod att uppnå resultat och dra nytta av utveckling och lärande på samma gång. Extra bra fungerar det då det redan finns kunskap och erfarenhet i gruppen, som tillsammans har en definierad uppgift att lösa under mötet.

Facilitatorn är både samtalsledare och processtöd. Vi gör ett upplägg för hur gruppen kan arbeta med uppgiften, inom tidsramen och med förväntat resultat. Facilitatorn ser också till att fokus hålls och att åstadkomma drivkraft i processen, samtidigt som lärande och utveckling sker. Vi ser till att alla kommer till tals och tillför energi om den börjar dala.

Oftast ansvarar chefen för strukturen under en sån här process. Med oss på plats kan chefen istället fullt ut fokusera på vad som sägs under mötet.

Gruppen kan vara stor eller liten, tillfällig eller långvarig. Ett möte kan vara i några timmar eller pågå i flera dygn, vid ett tillfälle eller flera. Facilitatorn behöver inte ha djup kunskap och erfarenhet av det som ska avhandlas.

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn