För Grupper

Konflikthantering

I grunden handlar konflikthantering om att få göra sig hörd och bli förstådd. Oavsett resultat är det viktigt att man upplever en rättvis process. När vi tar oss an den här typen av uppdrag kommer vi in som en neutral part i sammanhanget.

Konflikthantering ingår ofta när vi jobbar med grupputveckling. Vid svåra konflikter genomför vi alltid en kartläggning med intervjuer för att säkerställa att vi rekommenderar och genomför rätt insats för gruppen.

Det finns ingen quick fix på cementerade konflikter. Tid är både en viktig ingrediens och en framgångsfaktor i konflikthanteringsuppdrag. Lösningarna är långsiktiga, hållbara samt stärker och utvecklar gruppen över tid.

Kundcase

Vi är stolta över alla våra uppdrag genom åren. Här delar vi med oss av några exempel. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Se våra kundcase »
Tankar

En firad framgång är en viktig framgång, hur liten den än är. Finmakt och fulmakt. Lyssnandets gåva. Det är några av rubrikerna i Cecilia Hjeltes tankar om ledarskap, organisationsutveckling och livet sett lite från sidan.

Läs mer »
Om dig

Du är en person som vill påverka och bidra i din organisation. Som jobbar hårt för att förbättra och förändra så att er organisation kan...

Läs mer »

Följ oss på LinkedIn